Vergeet de stijgende aandelenkoers van Cineworld! Ik koop andere Britse aandelen om rijk te worden

De aandelenkoers van Cineworld (LSE: CINE) is de afgelopen maand enorm gestegen doordat beleggers zich haastten om de aandelen te kopen. Positief vaccinnieuws, in combinatie met de verbeterende vooruitzichten voor de Britse economie, heeft het beleggerssentiment ten opzichte van depressieve Britse aandelen zoals Cineworld versterkt.

 

Maar ik ben niet overtuigd. Ik denk dat het nog wel even zal duren voordat dit bedrijf kan terugkeren naar de waarschijnlijkheidsniveaus van 2019.

 

 

Dat betekent niet dat ik alle Britse aandelen volledig vermijd. Ik ben zelfs ongelooflijk optimistisch over de vooruitzichten voor Britse aandelen in het algemeen. Hoewel ik denk dat het verstandig is om me te concentreren op hoogwaardige bedrijven en gediversifieerde fondsen. https://aandelenkopen.nl/ vind je alle nodige informatie.

 

Vergeet de aandelenkoers van Cineworld

Op het eerste gezicht lijkt de aandelenkoers van Cineworld goedkoop. Zowel vanuit een fundamenteel perspectief als vergeleken met de handelsgeschiedenis van het aandeel.

 

Dat betekent echter niet noodzakelijk dat het aandeel een uitstekende aanvulling op mijn portefeuille zal zijn. Tot nu toe heeft Cineworld de pandemie kunnen beheersen. Maar het heeft tijdens het proces ook een enorme hoeveelheid schulden opgebouwd. Ik denk dat deze extra lening de komende jaren een rem op de winst zal blijken te zijn. De winst gaat naar het terugbetalen van schuldeisers in plaats van naar het belonen van aandeelhouders.

 

De Britse nationale vlag voor de wolkenkrabbers van Canary Wharf waar professionals aandelen verhandelen voor de kost.

De Britse nationale vlag voor de wolkenkrabbers van Canary Wharf waar professionals aandelen verhandelen voor de kost.

Als zodanig denk ik dat het bezit van het aandeel van Cineworld een beetje een gok is. Ik ben niet bepaald geïnteresseerd in gokken met mijn geld.

 

Veel andere Britse aandelen lijken naar mijn mening betere beleggingen.

 

Andere Britse aandelen om te kopen

Een van de manieren waarop ik in deze bedrijven investeer, is via de Mercantile Investment Trust (LSE: MRC). Deze trust bezit een breed gediversifieerde portefeuille van hoogwaardige small- en midcapaandelen. Topposities zijn onder meer het tabletop-gamesbedrijf Games Workshop en huizenbouwer Bellway. Amazon aandeel informatie is duidelijk.

 

Beleggers zouden deze aandelen afzonderlijk in een portefeuille kunnen bezitten, maar ik denk dat de diversificatie van de portefeuille extra voordelen oplevert. Naar mijn mening is de hele Britse markt ondergewaardeerd.

 

Gezien de gemengde economische vooruitzichten voor de Britse economie, denk ik echter dat sommige bedrijven op korte termijn aanzienlijk beter zullen presteren dan andere. Dus in plaats van te proberen winnaars en verliezers te kiezen, heb ik ervoor gekozen om een ​​mand met de beste bedrijven op de markt te bezitten door Mercantile over te nemen.

 

Een ander voordeel van het op deze manier bezitten van Britse aandelen zijn de inkomensreferenties van de trust. Het biedt momenteel een dividendrendement van 3%. Dit is relatief veilig omdat investeringsfondsen elk jaar een deel van hun inkomsten kunnen aanhouden om dividenduitkeringen te dekken in tijden van onzekerheid.

 

Deze gril is in 2020 enorm waardevol geweest, aangezien veel bedrijven hun dividend hebben verlaagd om geld te besparen tijdens de pandemie. De koers van het Cineworld-aandeel daalde inderdaad toen het bedrijf zijn dividend schrapt.

 

Daarom, hoewel de aandelen in Cineworld kunnen blijven stijgen, denk ik dat de vooruitzichten van het bedrijf te onzeker zijn. Dat betekent dat aandeelhouders waarschijnlijk geen significante inkomsten uit dividenden zullen zien totdat de schuldeisers zijn afbetaald.

 

Ondertussen biedt Mercantile een dividendrendement van 3% en een manier om met één klik op de knop eigenaar te worden van enkele van de beste bedrijven in het VK. Daarom geef ik er de voorkeur aan om het investeringsfonds te houden in plaats van de aandelenkoers van Cineworld.

 

Het bericht Vergeet de stijgende aandelenkoers van Cineworld! Ik koop andere Britse aandelen om rijk te worden verscheen voor het eerst op The Motley Fool UK.

Follow by Email
Pinterest
LinkedIn
Share