BSP stelt een maandelijkse limiet van 2% in voor creditcardkosten

Creditcarduitgevers mogen vanaf 3 november niet meer dan 2 procent maandelijkse rente in rekening brengen over onbetaalde leningen, zei de Bangko Sentral ng Pilipinas donderdag.

 

Gouverneur Benjamin Diokno zei dat de centrale bank een jaarlijks renteplafond van 24 procent goedkeurde voor verschuldigde tegoeden, evenals voor contante voorschotten.

 

De regels beperkten ook de verwerkingskosten voor contante voorschotten tot ₱ 200 per transactie. Ondertussen mogen de maandelijkse toeslagtarieven voor afbetalingen op afbetaling niet hoger zijn dan 1 procent van het transactiebedrag. creditcard van mastercard kopen.

 

Diokno zei dat dit “verantwoorde kredietkaartleningen” bevordert, en komt op het juiste moment gezien het feit dat de beleidsrentetarieven van de BSP een historisch laag niveau hebben bereikt, met een sleutelrendement van 2,25 procent.

 

“Het rentelimiet op creditcardvorderingen is bedoeld om de financiële lasten van consumenten en micro-, kleine en middelgrote ondernemingen te verlichten in een moeilijke economische omgeving veroorzaakt door de COVID-19-pandemie”, voegde de BSP-chef toe.

 

De BSP zei dat de gemiddelde rentetarieven voor creditcards 26 procent per jaar bedragen, afkomstig van een breed bereik van 18-58 procent.

 

De centrale bank verwacht van alle banken en financiële bedrijven dat ze eraan voldoen, en zegt dat branchegroepen het idee steunden toen ze werden geraadpleegd.

 

Momenteel brengen banken ofwel een maandelijks vast tarief of een eenmalige servicekosten in rekening voor contante voorschotten, meestal de hoogste van de twee. visa creditcards aanvragen op elk manier.


Banken zijn bevoegd om voor elke factuurdatum zogenaamde financieringskosten te innen voor de vertraagde of onvolledige betaling van openstaande kaartsaldi. De maximale financieringskosten zullen om de zes maanden worden herzien, zei de BSP.

 

Los daarvan voorzag de Bayanihan 2-wet in een uitstelperiode van 60 dagen voor alle leningbetalingen, die vóór 31 december moest worden geïmplementeerd.

 

 

Follow by Email
Pinterest
LinkedIn
Share